Nieuws

Tijdschriften te koop!

By 22 januari 2019 No Comments

Sinds eind december heeft de Snuffelhoek naast haar grote boekenvoorraad een mooie verzameling van tijdschriften te koop. Voor deze tijdschriften worden zeer schappelijke prijzen aan u aangeboden.

Het zijn tijdschriften die tweedehands worden aangeboden, maar wel in zeer goede staat zijn. U bent altijd welkom om een te komen snuffelen en u te vergewissen van de kwaliteit…

Het gaat om tijdschriften met een culturele, literaire en historische achtergrond. Echte Hebbedingetjes!

De Biekorf
Biekorf is een tijdschrift over volkscultuur in West-Vlaanderen. Over hoe mensen leefden, met taal speelden, verhalen vertelden, uit werken gingen, overleefden, en zo veel meer. De wereld is ons dorp, en over dat dorp handelt Biekorf.
De ondertitel van het tijdschrift maakt dit concreet: West-Vlaams archief voor geschiedenis, archeologie, taal- en volkskunde. Biekorf doet dit al meer dan honderd jaar lang, sinds 1890.
Link

Ons Erfdeel
Ons Erfdeel is een Vlaams-Nederlands cultureel tijdschrift. Het tijdschrift bevat beschouwingen over literatuur, beeldende kunsten, muziek, theater en film, en artikelen over uiteenlopende maatschappelijke verschijnselen in Vlaanderen en Nederland. Het blad besteedt eveneens aandacht aan taal- en cultuurpolitieke activiteiten. Sinds 1957.
Link

Septentrion
“Arts, lettres et culture de Flandre et des Pays-Bas”. Het tijdschrift geeft een beeld van het literaire, culturele en maatschappelijke leven in Vlaanderen en Nederland. Het blad besteedt eveneens aandacht aan de relaties tussen de Franstalige en Nederlandstalige wereld. Sinds 1972.
Link

Vlaamse Stam
Vlaamse Stam is voor familiekundigen, genealogen en heraldici een onmisbare bron van informatie. Het bevat onder meer:

  • Artikels omtrent familiegeschiedenis: het verhaal van een familie of van het onderzoek naar een voorouder.
  • Artikels in verband met familiekundige bronnen (bronontsluitingen, transcripties van archiefstukken…): wat kunt u vinden in welke bronnen en waar bevinden deze bronnen zich?
  • Nieuwsberichten omtrent familiekunde, genealogie, heraldiek, de erfgoedsector, de archiefsector…
  • Genealogische informatie: stambomen, kwartierstaten, voorouderreeksen…
  • Publicaties van wapenschilden die erkend werden door het Heraldisch College
    Het tijdschrift Vlaamse Stam bevat jaarlijks ongeveer 500 bladzijden en kent een oplage van 3500 exemplaren. Leden van Familiekunde Vlaanderen ontvangen Vlaamse Stam automatisch in de brievenbus.
    Link

Dietsche Warande & Belfort
DW B, het literair-culturele tijdschrift Dietsche Warande & Belfort, is na De Gids het oudste literaire tijdschrift uit het Nederlandse taalgebied. Onder hoofdredactie van Hugo Bousset is DW B inmiddels een laboratorium voor de kruisbestuiving van literatuur en andere kunstvormen, zowel op papier als digitaal en met een regelmatig aanbod van podiumactiviteiten. Door literatuur, beeldende kunst, fotografie, architectuur en andere kunsten met elkaar in contact te brengen hoopt het tijdschrift elk van die kunsten tot een voortdurende staat van vernieuwing en verwondering te brengen.
Link

Iepers Kwartier
Iepers Kwartier werd opgericht in 1964 met als doel het opzoeken, verzamelen, bewaren en publiceren van alle mogelijke gegevens op historisch, genealogisch, folkloristisch en heemkundig gebied uit de stad Ieper, het Bisdom Ieper (1559-1801) en de omgeving, waarbij ook Frans-Vlaanderen niet vergeten wordt.
De vereniging geeft een driemaandelijks tijdschrift uit, “Iepers Kwartier” en een mededelingenblad.
Link

De Franse Nederlanden – Les Pays-Bas Français
weetalig jaarboek (Nederlands en Frans) over het noorden van Frankrijk en de betrekkingen van deze streek met het Nederlandse taalgebied. In september 2018 is de drieënveertigste editie verschenen.
Dit jaarboek draagt een naam die vaak op onwetendheid botst en verwondering opwekt. De term verwijst nochtans eenduidig naar de geschiedenis: dat deel van de historische Nederlanden dat nu in Frankrijk ligt, en grosso modo overeenkomt de departementen Nord en Pas-de-Calais.
Link

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.