Boekenbeurs van de Westhoek – 11 november 2021 te Passendale

In Passendale worden op donderdag 11 november de historische boeken te kijk en te koop gesteld ! Op 11 november organiseren de Heemkring van Zonnebeke en het Memorial Museum Passchendaele 1917 weer de “Boekenbeurs van de Westhoek“.

Wie het initiatief kent, weet dat dit niet zo maar een boekenbeurs is maar daarentegen een echte aanrader met voor elk wat wils. De beurs is vrij toegankelijk op donderdag 11 november van 9.00 u tot 17.00 u.

– Een eerste pijler vormen de heemkundige uitgaven die te koop aangeboden door de standhouders. Ondermeer zal de auteur van het boek “Kinders van de IJzer” aanwezig; ook verzamelingen van heemkundige tijdschriften (Biekorf en Genootschap voor Geschiedenis) zullen beschikbaar zijn voor de liefhebbers. Standhouders hebben verzekerd dat ze weer unieke zaken zullen aanbieden. Kortom : op deze beurs vind je zeker die uitgaven die niet mogen ontbreken in de bibliotheek van de heemkundig vorser.
– Daarnaast zal er ook ruime aandacht zijn voor toeristische publicaties rond de Vlaamse en Franse Westhoek. Frans – Vlaanderen is en blijft een aandachtspunt voor de werking van de Heemkring. Door het bijeenbrengen van alle beschikbare boeken en brochures willen de organisatoren een bijdrage leveren in de kennis en aandacht voor dit stuk verloren Vlaanderen.
Zo zullen alle nog beschikbare publicaties van Frans-Vlaanderen auteur en gids Philippe Despriet te verkrijgen zijn op de Beurs.
– Tot slot is er het luik “Wereldoorlog 14-18” dat dit jaar zal aangevuld worden met een exclusief aanbod van boeken en brochures uit het interbellum en de Oorlog 1940 – 1945. Voor de invulling van deze onderdelen zijn een aantal gespecialiseerde standhouders aangezocht die ook enthousiast hun medewerking hebben toegezegd.

Praktisch :

  • De Boekenbeurs van de Westhoek is open op 11 november van 9u tot17u
  • Locatie : PC De Craeye – Kraaiveldstraat 7 – Passendale
  •  Gratis toegang
  • Meer info : Luc Delancker – 0472 29 54 53 – luc.delancker@gmail.com

Boekenbeurs van de Westhoek – 11 november 2021 te Passendale
Schuiven naar boven