Historie

Het begon allemaal in het vroegere café De Meiboom, op het pleintje dat naar Anton Van Wilderode genoemd is. In 1987 werd door vrijwilligers van Opbouwwerk IJzerstreek de verlaten woning onder handen genomen. Met tafels en rekken vol oude boeken werd een tweedehands boekenhuis uit de grond gestampt. Na drie jaar werd de woning zo onbewoonbaar, op minstens acht plaatsen regende het binnen. Een verhuis drong zich op.

Een vroegere kruidenierszaak op de hoek Gouden-Hoofdstraat en Wulveringemstraat werd gevonden als nieuwe locatie. De heropening van de tweehands boekenwinkel. De boekenzaak kreeg de mooie naam “Snuffelhoek”. Acht jaar later was het terug prijs: het pand werd verkocht en de Snuffelhoek dreigde weer op straat te staan. uitkijken naar een andere locatie. Een verlaten huisje in de Kwadestraat kon worden gehuurd. Na twee jaar werd dit huisje opnieuw verkocht.

Maar niet getreurd er een woning in de Wulveringemstraat (in verbouwing!) diende zich aan voor … één jaar.

Luc Delancker: “Een paar jaar geleden kwam dan de lokale bibliotheek leeg te staan en voor ons was dat een geschenk uit de hemel. Tot 1970 was dit de klas van meester Lucien en het was gelukkig ook zijn wens om hier blijvend iets rond boeken te doen. Zijn ‘pupiter’, een schoolbank en het gedicht dat hij op zijn laatste lesdag op het bord schreef, zijn kostbare overblijfselen van de vele jaren dat hier onderricht werd gegeven.

Schuiven naar boven